CANVAS

VEJLEDNING TIL  STUDERENDE
 

Canvas er Filmskolens læringsplatform og stedet, hvor informationer om undervisningsforløb mm. findes. Alle studerende skal tjekke Canvas dagligt.
 

ADGANG TIL CANVAS

Gå ind på https://filmskolen.instructure.com. Log ind med dine filmskole-initialer som brugernavn og din kode. Hvis du ikke har en kode, skal du klikke på glemt adgangskode og indtaste dine filmskole-initialer som brugernavn (fx 'tla'), hvorefter du får tilsendt en link til at oprette en adgangskode. Log herefter ind med dine filmskole-initialer som brugernavn og din nye kode. 

Siden ser sådan ud:

Canvas-logonskærm.png

Første gang, du logger på, skal du bekræfte dine oplysninger og godkende brugeraftalen.

Når du er logget på Canvas, kan du angive, hvordan du gerne vile modtage notifikationer fra Canvas. Filmskolen anbefaler, at du modtager dem med det samme.

Skriv til canvas@filmskolen.dk, hvis du har problemer med at logge ind.

PROFIL

Indsæt et billede på din profil og indstil notifikationer. Under 'Indstillinger' i højre side kan du tilføje ekstra mailadresser og evt. din mobiltelefon, hvis du gerne vil have information om ændringer der.
Under 'Notifikationer' kan du styre, hvordan og hvor ofte, du får beskeder fra Canvas. Filmskolen anbefaler at tilknytte din mobiltelefon og sætte det op, så du får direkte besked om ændringer på din telefon.
 

Højre kolonne er den tilknyttede mobiltelefon.

Højre kolonne er den tilknyttede mobiltelefon.


MOBILAPP

Hent Android-app
Hent iPhone/iPad-app

Appen hedder Canvas by Instructure. Første gang, du logger på, bliver du bedt om at indtaste skolen i feltet 'Find your school or district'. Søg efter Den Danske Filmskole.
Når app’en har fundet filmskolen.instructure.com, kan du logge på med det sædvanlige Canvas-brugernavn og password.
 

OVERSIGT

Under 'Oversigt' fremgår alle de forløb, du er tilknyttet til. Du kan selv styre firkanternes farve. Under hvert forløb er der information om undervisere og det konkrete forløb samt angivelse af læringsmål.


FAG

Under Fag kan du styre visningen af forløb i oversigten. Her kan du også få et overblik over de andre uddannelsers forløb ved at klikke på 'Alle fag' (nederst) og efterfølgende 'Undersøg flere fag' (øverst).


SKEMA OG KALENDER

Dit skema fremgår af kalenderen i Canvas. Vær opmærksom på, at alle dine forløb står i den højre kolonne og skal være klikket til for at fremgå af kalenderen.


ePORTFOLIO

Alle studerende har ansvar for at oprette et ePortfolie i Canvas. Det digitale portfolio er et læringsredskab, der understøtter den studerendes faglige og personlige udvikling.

Som studerende er man ansvarlig for at opdatere sit ePortfolio mindst én gang hvert semester med fx produktioner og overvejelser fra semesteret. Dokumentationen kan være produceret som en del af undervisningen.
Filmskolen anbefaler, at man har to: Det ene bruges i undervisningssammenhæng og som introduktion til nye undervisere. Det andet er ens personlige logbog.

Oprettelse
Man opretter et ePortfolio på Canvas under ’Konto’ i den venstre side. Klik herefter på opret ePortfolio.
Brug evt. den indbyggede ’Guide til at komme i gang’.

Eportfolio består af sektioner og sider. Hver sektion består af en eller flere sider.

Link til produktioner i ePortfolio
2.-semester-øvelsen, 3.-semester-øvelsen, midtvejs-projektet og 6.-semester-øvelsen gemmes i Filmskolens Mediearkiv MAM, og man skal derfor bruge linket til MAM i ePortfolio.

Alle øvrige produktioner kan gemmes på Google Drive.

Deling af ens skole-portfolio
Når man har oprettet sit skole-portfolio skal man gøre det offentligt under ´Indstillinger for ePortfolio’. Linket skal kopieres ind i ens biografipå Canvas, som findes ved at klikke på ’Konto’ i venstre side, efterfulgt af ’Profil’.

Linket kopieres direkte fra browseren og ser sådan ud (hvor xx er tal):https://filmskolen.instructure.com/eportfolios/xx


Canvas-intro-video

Filmen nedenfor er Canvas' egen introduktion til brugerfladen og afspejler ikke præcist Filmskolens måde at bruge Canvas.


Canvas-guides på nettet

https://community.canvaslms.com/community/answers/guides finder man en række informationer om Canvas.