Nye stemmer: Amalie Næsby Fick og Leo Clara Mendes i samtale med Katrine Hornstrup Yde

Nye stemmer 3 Web.png

De stormer frem. En ny generation af markante, vilde stemmer, der arbejder i krydsfeltet mellem film, tv og kunst, har sat et tydeligt aftryk på nutidens og fremtidens fiktion. Mød to af tidens største talenter, når medskaberen af ‘Skruk’ Amalie Næsby Fick og episodeforfatter Leo Clara Mendes, gæster Filmskolen til en samtale om kreativ fornyelse.

Skal skomageren nu også absolut blive ved sin læst? Ikke nødvendigvis, i hvert fald
ikke når talen falder på Amalie Næsby Fick og Leo Clara Mendes. Hver for sig og sammen har de på kort tid sat et alsidigt aftryk på dansk film og tv – et aftryk, der hele tiden synes at udvide sig og ændre form.

Amalie Næsby Fick, der er uddannet animationsinstruktør fra Den Danske Filmskole, spillefilmdebuterede i 2017 som medinstruktør på animationssuccesen ‘Den utrolige historie om den kæmpestore pære’, som hun fulgte op med den ligeledes animerede ‘Lille Allan – Den menneskelige antenne’.

Sideløbende har Næsby Fick i samarbejde med manuskriptforfatter Leo Clara Mendes, der ligeledes er uddannet fra Filmskolen, arbejdet på webserierne ’Sex’ (2020) og ‘Skruk’ (2022), der, rettet mod et voksent publikum, sømløst forener begavet humor, svære følelser og alvor i billedgørelsen af henholdsvis ung queer-kærlighed og fertilitetsproblemer.

SEX_still1_fotograf-Katrine-Møbius-e1568792715232.jpeg
Skruk_Tine_Harden.jpeg

Den 9. februar gæster Leo Clara Mendes og Amalie Næsby Fick Filmskolen til en samtale med Informations kulturredaktør Katrine Hornstrup Yde om deres samarbejde, udviklingen af nye fortællinger og kunsten at bryde tabuer. Samtalen varer halvanden time med klip undervejs.

Vi byder på en kold sodavand og fyraftens-Bajeur fra Depanneurs inden start. Dørene åbner kl. 16.30.

Arrangementet er en del af Filmskolens talkrække ’Nye stemmer’, hvor en ny generation af markante, nye kunstnere, der arbejder i krydsfeltet mellem film, tv og kunst, deler ud af deres kunstneriske praksis, metoder og syn på fremtidens filmkunst.

Mød