Tag ordet – med gennemslagskraft

Efteruddannelse Web 1920x1080 10.png

Skal man tale i telefon med nogen, tage ordet til et møde, holde oplæg i projektgrupper, pitche eller tale i større forsamlinger, så er det en god idé at øve sig. På dette kursus lærer du, hvordan du kan tale overbevisende, ubesværet og frit i alle situationer.

Vi taler. Og vi taler med både vores stemme og vores krop. Vi gør det som en refleks, og de fleste af os gør det uden besvær det meste af tiden. Vi taler, fordi vi vil dele noget med nogen. Tale er derfor ikke en præstation eller noget, der kræver specielle evner.

Nogle situationer kan dog påvirke os på en sådan måde, så det at tale ikke flyder frit, og i nogle tilfælde kan det næsten blive en uoverstigelig barriere. Det er ikke, fordi man pludselig mister evnen til at tale. Nej, det er oplevelsen af situationen, mens man taler, der lægger forhindringer ud og lægger afstand til det spontane, umiddelbare og ubesværede.

Dette kursus tilbyder et helt nyt tværvidenskabeligt perspektiv på træning i mundtlig formidling med udgangspunktet i, at vi dagligt taler – at vi godt kan, og at vores naturlige effektive evne til at tale kan bredes ud til alle situationer, hvor vi tager ordet.

Målet med kurset er at give dig konkrete redskaber, som du kan bruge i det nu, hvor du taler, så du kan være tro over for dig selv og fastholde en nærværende måde at formidle på. Når talen er fri og nærværende, bliver budskabet formidlet på en intuitiv effektiv måde.

På kurset arbejder vi med at holde fast i forudsætningen for talen og forudsætningen for, at talen flyder frit, uanset hvilken situation du står i. Udgangspunktet er, at der ikke er nogen fejl, der skal fikses, men at det i nogle situationer kan føles svært eller formelt at tage ordet og tale.

Ved at tage udgangspunkt i din egen naturlige tale, kommer du til at tale på en autentisk måde og ikke ud fra en skabelon om, hvad du burde gøre og ikke burde gøre.

Udbytte:

  • En stemme og et kropssprog der underbygger dit personlige udtryk og din autenticitet
  • Troværdighed og nærvær i den mundtlige kommunikation
  • Redskaber til at håndtere nervøsitet og bevare din integritet
  • En metode til at fastholde tilhørernes opmærksomhed og indtage rummet
  • Redskaber til at afpasse volumen og tempo til forskellige rum
  • Udnyttelse pausens kraft til at skabe forståelse hos tilhørerne

Kurset henvender sig til branchefolk med behov for at styrke deres evner til mundtlig formidling.

For spørgsmål, kontakt:

Ene Rasmussen.jpeg
Ene Katrine RasmussenBranche- og efteruddannelseschef20 47 02 90ekr@filmskolen.dk

Underviser