The Woodcutter Story - finsk film med dansk lyd

Efteruddannelse Web 1920x1080 14.jpg

Den premiereaktuelle finske spillefilm 'The Woodcutter Story' er blevet til i tæt samspil mellem finske og danske filmfolk. I forbindelse med filmens danske biografpremiere har vi inviteret instruktør og manuskriptforfatter Mikko Myllylahti, komponist Jonas Struck og lyddesigner Peter Albrechtsen til at fortælle om deres særlige samarbejde, som startede lang tid før filmoptagelserne overhovedet begyndte.

Vi viser 'The Woodcutter Story' med efterfølgende samtale med filmens instruktør Mikko Myllylahti, lyddesigner Peter Albrechtsen og komponist Jonas Struck, som vil give et indblik i deres kreative fællesskab med eksempler og nøglescener fra filmen.

Samtalen modereres af komponist Anna Rosenkilde.

Om filmen:

Pepe er skovhugger i en idyllisk lille by i Finland. I løbet af et par dage bliver hans rolige og lykkelige tilværelse gradvist ødelagt af en række tragiske hændelser - men Pepe lader til at have det fint med det hele. Som om han har fundet nøglen til livets store gåder. Alt imens der bliver kastet alle mulige mere eller mindre surrealistiske oplevelser i ansigtet på ham, er Pepe stærkt opsat på altid at se tingene fra deres lyse side. Altid smilende, altid optimistisk. Som om han ved noget om livet, som ingen andre gør.

Filmen er finurlig og surrealistisk med inspiration fra Kafka, Kaurismäki og David Lynch. Den er en hyldest til både poesien og optimismen og visuelt overvældende smuk med sin helt egen stil.

Masterclassen præsenteres i samarbejde med Beofilm, Øst for Paradis og Brancheklubben for Film- og Mediekomponister (BFM).

Mød