Bæredygtighed er øverst på dagsordenen i alle brancher - også i film- og tv-branchen. Film- og tv-branchen bidrager betydeligt til den globale CO2-udledning, derfor er det nødvendigt at ændre adfærd samt arbejds- og produktionskultur for at gøre de nødvendige indsatser mod en grønnere produktion.
Dette kursus fokuserer på at udvide forståelsen og evnen til at implementere miljøvenlige praksisser og henvender sig til alle professionelle filmarbejdere - både de, der ønsker at specialisere sig som green managers, og dem, der ønsker at udvide deres horisont og fagprofil til at vide mere om bæredygtig film- og tv-produktion.
Det voksende fokus på grønnere og mere bæredygtig produktion kalder på flere, som ved, hvordan de håndterer og arbejder med bæredygtige initiativer i deres virke. Dette kursus er gennem en kombination af teori, foredrag og case-studier tilrettelagt for at give deltagerne en større indsigt i og forståelse af, hvordan man kan producere film og tv med mindre miljømæssig belastning og mere socialt ansvar.
Om man er belyser, production designer, postproducer eller aspirerende green manager, er det relevant, at man ved, hvordan man inden for sit fagområde kan gøre forskel med håndgribelige grønne initiativer - herunder også de initiativer, som ikke kun gavner miljøet, men også kan føre til økonomiske og produktionelle optimeringer.
Kurset sigter mod at udstyre deltagerne med flere værktøjer og mere viden til at engagere sig i en mere bæredygtig praksis inden for film- og tv-produktion. Det er kurateret af de fire bæredygtighedseksperter i den danske filmbranche (Henriette Kræmer, Mascha Ott, Carsten Sparwath og Mette Rio), hvoraf Carsten Sparwath og Mette Rio vil agere som kursusledere. De vil blive suppleret af mange gæstelærere under kursets forløb, som du kan se en oversigt over nedenfor. Bemærk, at flere vil blive tilføjet inden kursets start.
Undervisningen på kurset vil variere mellem forelæsninger, diskussioner, casestudieanalyser, gæsteforelæsere fra branchens filmarbejdere og leverandører, både lokale og internationale, samt gruppearbejde og praktiske øvelser. Du kan finde flere oplysninger om kursets lærere nedenfor.
Uanset om du er en erfaren filmarbejder eller netop har startet din karriere, skal du blot have en interesse i at lære om nøglen til at forstå og implementere bæredygtighed i den daglige praksis.
Ved tilmelding skal du vedlægge en motiveret ansøgning og CV.
Ansøgning sendes til efteruddannelsen@filmskolen.dk. Ansøgningsfrist er d. 15. september 2024.