Hva’ så nu dansk film? Brancheseminar med besøg af Ted Hope

Hvordan driver vi kunstnerisk innovation og nyudvikling efter svære år i en branche, der fortsat bliver mere kompleks med betydelige globale, kommercielle aktører, ændrede finansieringsmodeller og øget digitalisering? Danske Filminstruktører og Den Danske Filmskole inviterer til brancheseminar om dansk films fremtid, hvor vi med udgangspunkt i danske og internationale cases og ikke mindst gæstebesøg af independent producer og tidligere Head of Production for Amazon Studios, Ted Hope, undersøger, hvad der skal til for at udvikle filmkunsten og forretningen og sparke dansk film ind i en ny kreativ guldalder.

Danske film- og tv-serier har i de seneste år befundet sig i en økonomisk og produktionsmæssig svær tid, hvor risikovilligheden til at udfordre og tænke nyt har været sat under markant pres. Men med den nye filmaftale, der tilfører branchen historisk mange penge, er det tid til at se fremad. Sammen med kunstnerisk ledende brancheprofiler og nye stemmer ser vi på, hvordan vi giver dansk film et kunstnerisk boost og sætter kursen for fremtiden.

Vi starter med et kort tilbageblik. I samtale mellem filmjournalist Per Juul Carlsen, filminstruktør Lone Scherfig og producer Peter Aalbæk Jensen, kigger vi tilbage på dansk film fra midten af 1990’erne og frem til midt 00’erne. Hvad kendetegnede “miraklernes tid”? Hvad var det vigtigste for dansk films succes i disse år? Og hvad kan vi tage med videre?

Vi spørger også en ny generation af stemmer, der har sat tydelige kunstneriske aftryk, hvad dansk film har brug for nu og her – set fra deres stol. Hvordan udvikler vi os? Er det tid til et opgør? Hvilke visioner har dansk film brug for?

Senere på dagen får vi besøg af producer Ted Hope, der har været en centralt ledende figur i det amerikanske independent-miljø siden 80'erne. Som tidligere CEO for Fandoor og tidligere Head of Production for Amazon Studios, har Ted Hope fulgt og påvirket udviklingen af amerikansk indies guldalder og ind i streaming-årene. Han har samtidig været en tydelig filmpolitisk stemme, bl.a. gennem ’Hope for Film’, hvor han lufter sine bekymringer for den uafhængige, kunstneriske films fremtid. Fra hans perspektiv er Danmark enhver filmskabers drøm.
I dialog med Danske Filminstruktørers forperson Rasmus Kloster Bro, fortæller han om sine visioner for en kunstnerisk funderet global filmkultur og stiller spørgsmålet: How to get the most out of Utopia?

’Hva så nu dansk film’ bliver en intens dag med oplæg og løsningsorienterede workshops. Vi slutter dagen af med netværksdrinks.

Program

08.30–09.00

Dørene åbner: Kaffe og croissant

09.00–09.10

Velkommen ved rektor for Den Danske Filmskole Tine Fischer og forperson for Danske Filminstruktører Rasmus Kloster Bro

09.10–09.30

Oplæg ved kulturminister, Jakob Engel-Schmidt
Rammesætning af dagen og start på visionsopgave v/ Rasmus Kloster Bro

09.30–10.00

Hvis ikke det er fucking nu, vi skal vælte verden, hvornår er det så!?
Oplæg ved filmjournalist Per Juul Carlsen

10.00–10.45

Hvad skabte de mirakuløse tider fra 1996 – 2006? Lone Scherfig og Peter Aalbæk Jensen i samtale med Per Juul Carlsen

10.45–11.05

Nye kunstneriske stemmer #1: Søren Peter Langkjær Bojsen

11.05–12.00

Fremtidens producenter: Hvad kræver det at udvikle sin forretning? Panelsamtale med Victor Cunha (Monolit), Katrin Pors (Snowglobe) og Jacob Jarek (Profile Picture), modereret af Per Juul Carlsen

12.00–12.45

Frokostpause

12.45–13.05

Nye kunstneriske stemmer #2: Isabella Eklöf

13.05–13.15

Nye veje: Innovationsstøtte til filmbranchen
Stefan Frost, Den Vestdanske Filmpulje

13.15–13.25

Revolutionære tiltag der kan sættes i gang i dag

13.25–13.45

Nye kunstneriske stemmer #3: Ulaa Salim

13.45–13.55

Korean Cinema: Cracking the Code of Creativity. Maggie Lee, former Chief Asia Film Critic for Variety and The Hollywood Reporter

13.55–14.25

Kaffepause

14.25–15.55

How to get the most out of Utopia: Ted Hope om fremtiden for arthouse-filmen i samtale med Rasmus Kloster Bro

15.55–16.05

Revolutionære tiltag der kan sættes i gang i dag

16.05–16.30

Resultat af workshop + afrunding

16.30–17.30

Netværksdrinks

I samarbejde med

For yderligere spørgsmål, kontakt

Ene Rasmussen.jpeg
Ene Katrine RasmussenBranche- og efteruddannelseschef20 47 02 90ekr@filmskolen.dk

Mød