Klassisk dramaturgi – Fra idé til historie

'Fra idé til historie' er et kursus med den erfarne manuskriptforfatter Rasmus Heisterberg. Han giver en indføring i klassisk dramaturgi, som en værktøjskasse til at inspirere og udforske sine idéer, frem for at være et tungt regelsæt der blokerer for kreativiteten og fantasien.

De fleste kender formentligt det at have en god idé, som man føler kunne blive en god film. Man mærker den rumstere i hovedet og kroppen, som sit eget lille væsen, der bliver ved med at dukke op. Og man har en brændende lyst til at fortælle idéen videre til alle omkring sig, men har endnu ikke indsigt og ord for, hvordan den skal folde sig ud til en hel fortælling.

Hvad lærer du?

Kurset vil behandle almindelig 3-akts struktur og arbejdet med karakter, plot og tematik i en form, hvor det eksistentielle og identificerbare i dramaet står forrest, og dermed hjælper den skrivende til at mærke og relatere til sit materiale. Dette er essentielt for at fortælle og formidle med en personlig stemme og for at kunne løse de udfordringer, som der uundgåeligt opstår i enhver skriveproces.

Hvem er kurset for?

Alle med en rimelig film eller skriveerfaring, der gerne vil lære og/eller skærpe deres dramaturgiske færdigheder.

Program

Kurset finder sted over to sammenhængende dage fra den 13.–14. marts, kl. 09:00–16:30. Der vil være indlagt skriveøvelser, hvilket gør det nødvendigt at medbringe egen laptop.

For yderligere spørgsmål, kontakt

Ene Rasmussen.jpeg
Ene Katrine RasmussenBranche- og efteruddannelseschef20 47 02 90ekr@filmskolen.dk

Underviser