Nye stemmer: Ali Abbasi og Isabella Eklöf i samtale

Nye stemmer 2 Web.png

De stormer frem. En ny generation af markante, vilde stemmer, der arbejder i krydsfeltet mellem film, tv og kunst, har sat et tydeligt aftryk på nutidens og fremtidens fiktion. Kom med ind i udviklingsrummet hos to af tidens største og mest vovede talenter, når filminstruktørerne Isabella Eklöf og Ali Abbasi gæster Filmskolen.

Bemærk: Arrangementet er udskudt til senere i foråret 2023.

Med sine første to originale spillefilm ’Shelley’ (2016) og ‘Grænse’ (2018) satte Ali Abbasi et eftertrykkeligt spor i filmfestival-landskabet, men det er med sin biografaktuelle, tredje spillefilm, ‘Holy Spider’, at Abbasi for alvor står over for et internationalt gennembrud. Med en historie om en kvindelig journalist, der efterforsker en seriemorder, der slår prostituerede kvinder ihjel i Irans gader, taler filmen direkte ind i den højaktuelle konflikt i Iran. Og med iranske kreative kræfter både foran og bagved kameraet – i kraft af samarbejderne med skuespiller Zar Amir-Ebrahimi og manuskriptforfatter Afshin Kamran Bahrami – udstikker filmen også en ny retning for, hvordan danske film kan udvide blikket i udviklingsprocessen.

Det samme kan siges om Isabella Eklöf, der var medforfatter på ‘Grænse’ og som med æstetisk vovemod slog nyskabende knuder på gangsterfilmen i instruktørdebuten ‘Holiday’. Nu er hun på vej med spillefilmen ‘Kalak’ der – baseret på Kim Leines eponyme roman – på kunstnerisk nuanceret vis behandler post-koloniale diskussioner om forholdet mellem Grønland og Danmark.

Den 5. januar mødes Eklöf og Abbasi til en længere samtale, hvor de dykker ned i deres kunstneriske udviklingsprocesser og deres arbejde med at finde nye veje i skildringen af underrepræsenterede og politiserede befolkningsgrupper og miljøer. Samtalen varer halvanden time med klip undervejs.

Vi byder på en kold sodavand og fyraftens-Bajeur fra Depanneurs inden start. Dørene åbner kl. 16.30.

Arrangementet er en del af Filmskolens talkrække ’Nye stemmer’, hvor en ny generation af markante kunstnere, der arbejder i krydsfeltet mellem film, tv og kunst, deler ud af deres kunstneriske praksis, metoder og syn på fremtidens filmkunst.

Mød