PICTURE THIS_23: 'Change of Everything'

Den 4. oktober vender endagskonferencen PICTURE THIS tilbage på Filmskolen under overskriften 'Change of Everything’ og stiller skarpt på kunstnerisk udvikling og fremtidens filmiske fortællinger i en æra af AI og Virtual Production.

På blot et halvt år har verden, som vi kender den, – og ikke mindst filmbranchen – oplevet en uventet tornado i form af AI, der er begyndt at udfordre måden vi udvikler, producerer og distribuerer kreativt indhold på. Nye open source-værktøjer som ChatGPT og Midjourney er vundet frem bredt og bruges til at skrive og forbedre manuskripter og udvikle fotorealistiske karakterer i blandt andet film og serier.

Under overskriften ‘Change of Everything: Redefining Creativity in the Film Industry at the Age of AI’ stiller PICTURE THIS 23_ skarpt på, hvordan AI og næste generations filmteknologi, som Virtual Production, er med til at transformere branchen og fremme kreativitet i hele den uafhængige filmproduktions livscyklus: fra finansiering og manuskriptskrivning til produktion og postproduktion.

Konferencen byder på et tætpakket program med internationale talere, kreative og brancheeksperter, der vil dele ud af deres egne erfaringer gennem keynotes, casestudier, workshops og paneldiskussioner. Dagen igennem vil vi se klip fra nye nordiske og europæiske film, som allerede er produceret eller er ved at blive produceret ved hjælp af virtual production og øvrige nye teknologier.

I lighed med sidste år, er PICTURE THIS_23 kurateret og modereret af techentreprenør og mediestrateg, Sten-Kristian Saluveer (Storytek Innovation & Venture Studio, Marché du Film – Cannes NEXT), som vil dele ud af viden med VP, AI og andre nye teknologier, som buldrer ind over filmbranchen.

PICTURE THIS_ er initieret og finansieret af Nordisk Film Fonden og organiseret af Den Danske Filmskole i samarbejde med Filmværkstedet København og Aalborg Universitet.

Kurator & moderator