Svære kilder – svære miljøer

Efteruddannelse_scan_effect_template.jpeg

Masterclass med den internationalt anerkendte journalist, Cavlingvinder, forfatter og filminstruktør Nagieb Khaja.

Nagieb Khaja er kendt for at kunne begå sig i svært tilgængelige miljøer, og han er en af de få journalister på verdensplan, som har vundet tillid og fået adgang hos ledende personer i jihadistiske grupper som Al-Queda og Taleban.

I denne masterclass vil Nagieb Khaja fortælle om, hvordan hans arbejde tager sig ud, og særligt hvordan han vinder tilliden hos kilder og medvirkende, som normalt ikke taler med medierne.

Med eksempler fra sin karriere vil han fortælle om de svære beslutninger, der har ført til, at nogle film aldrig er blevet færdige, og han vil vise sine arbejdsmetoder med klip fra de dokumentarfilm, som er nået frem til sendefladerne; i alle tilfælde med en pointe om, at god etik ikke kun er et vigtigt greb for ens samvittighed, men i særdeleshed også ens arbejde.

Om Nagieb Khaja

Nagieb Khaja er født i København 1979 og uddannet journalist fra Syddansk Universitet. Han er en international anerkendt og prisvindende dokumentarinstruktør og journalist, hvis fokusområde i 18 år har været krigen i Afghanistan og senere Syrien. Senest vandt han Cavlingprisen sammen med tre kollegaer fra Ekstrabladet for afdækningen af de danske børn i Syrien. Hans dokumentarfilm har alle islæt af svære miljøer og tæller blandt andre ’Western Jihadis in Syria’ (Al Jazeera English), ’Inside the Taliban’ (BBC Panorama), ’On The Frontlines With The Taliban’, ’Living In Taliban Country’ (Al Jazeera America) og ikke mindst ’My Aghanistan’, som handler om de civiles liv i konfliktfyldte Helmand.