Training of trainers for bæredygtighedseksperter i Norden

Vil du uddanne dig til bæredygtighedsekspert målrettet filmbranchen? Så kom med på kurset 'Training of trainers for bæredygtighedseksperter i Norden', som Filminstituttet, Den Danske Filmskole, de øvrige nordiske Filminstitutter og Hochschule der Medien i Stuttgart, er gået sammen om at udbyde.

På dette kursus opnår du viden og metodiske kompetencer inden for bæredygtig omstilling, særligt møntet på film- og mediebranchen. Du vil blive trænet i at hjælpe med at sammensætte et pensum for en kommende fast uddannelse af bæredygtighedseksperter i Norden og opnå viden, der kan benyttes til at træne andre i bæredygtig omstilling. Målet er at få uddannet bæredygtighedseksperter, der kan arbejde med den bæredygtige omstilling af filmbranchen, samt at sammensætte et kursus, der fremover kan benyttes til at træne andre i Norden til at blive bæredygtighedseksperter i film- og mediebranchen.

Program

Det forventes, at du deltager i hele forløbet samt i den afsluttende workshop i februar 2024. Ved optagelse søger valgte deltagere Filminstituttet om dækning af det fulde kursusgebyr.

Kursusstart: Slut oktober 2023 (forventet opstartsdato 25.10.2023).

Træningen består af ca. 12 online moduler på engelsk, der vil foregå ca. ugentligt fra slut oktober til start februar 2024. Onlinetræningen vil foregå på onsdage kl. 18.00-20.00.

Forløbet afsluttes med en tre dages obligatorisk workshop på Filmskolen i København, den 27-29. februar 2024 og en afsluttende præsentation 3. april online.

Hvad lærer du?

  • At forstå de teoretiske og juridiske forudsætninger for bæredygtighed og environmental management systems.
  • At implementere bæredygtige praksisser i film- og medieproduktion, inklusiv grøn filmproduktion og bæredygtig projektledelse.
  • At identificere hotspots i produktionsprocessen, såsom energiforbrug, transport, materialer og affaldshåndtering.
  • At udarbejde en bæredygtighedsplan/strategi.

Hvem er kurset for?

Du skal have en stor interesse i bæredygtig film- og tv-produktion, samt forpligte dig til at deltage i hele kursets forløb inkl. den afsluttende tre dages workshop på Filmskolen i København. Derudover skal du have lyst til at udbrede viden om bæredygtig omstilling i filmbranchen efterfølgende. Du skal også deltage aktivt i at udvikle et fremtidigt kursusforløb i bæredygtig omstilling målrettet filmbranchen i Norden, og evt. have lyst til at hjælpe med at undervise andre i at blive bæredygtighedsekspert efter kursets slutning.

Ansøgningsproces

Send din motiverede ansøgning (1 side) og CV til Helene Hansen: Heleneh@dfi.dk. Ansøgningsfristen er tirsdag 22. august 2023.

Alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge.

For spørgsmål, kontakt:

Ene Rasmussen.jpeg
Ene Katrine RasmussenBranche- og efteruddannelseschef20 47 02 90ekr@filmskolen.dk

Undervisere