Hvad er Filmskolen?

Filmskolen blev grundlagt i 1966 og er Danmarks eneste statslige videregående uddannelse indenfor film- og tv-produktion. Filmskolen er historisk set et omdrejningspunkt for udviklingen af dansk film, både kreativt i forhold til professionalisering af branchen. Filmskolen tilbyder en eliteuddannelse for de største og mest dedikerede talenter fra vækstlaget.

Skolen uddanner:

  • instruktører af animation og interaktive medier

  • fiktionsfilminstruktører

  • dokumentarfilminstruktører

  • tonemestre

  • filmfotografer

  • filmklippere

  • manuskriptforfattere

  • producere

Desuden afholder skolen seminarer, symposier og masterclasses og udbyder efteruddannelse til folk i film- og tv-branchen.

Skolen har siden 1998 ligget på Holmen i København, side om side med de andre kunstneriske uddannelser: Den Danske Scenekunstskole, Rytmisk Musikkonservatorium og Kunstakademiets Skoler for Arkitektur, Design og Konservering.


Lovgrundlag

Klik her for at læse Kulturministeriets "Bekendtgørelse om Den Danske Filmskole".

Filmskolen i fremtiden

Gennem uddannelse, kunstnerisk udviklingsvirksomhed og som kulturinstitution skal Den Danske Filmskole bidrage til et vitalt film- og mediemiljø, samt til udviklingen af fremtidens professionelle medieproduktioner.

Filmskolen skal præge medieudviklingen i Danmark ved at udvikle rigere fortællinger, og raffinere de filmiske udtryk, som vi fortæller med. Det vil vi gøre gennem at nedbryde tidligere skel mellem Filmskolens afdelinger, styrke samarbejdet og synergien og udfordre konventionen overalt.

Vi vil styrke de kunstneriske elementer, eksperimentet og det personlige udtryk for alle vores uddannelser. Dokumentar, fiktion og animation er fortsat hovedområder som skaber filmiske fortællinger til en lang række platforme.

Læs Vinca Wiedemanns pamflet om visioner for Den Danske Filmskole, skrevet i anledning af Filmskolens 50-års jubilæum i 2016:
Klik her for at læse den danske version, "Ti noter om fremtidens Filmskole". 
Klik her for at læse den engelske version, "Education for Innovation".