GENERATION – talentfilm og afgangsfestival 2023

Over fem dage i juni, fra 21.–25., åbner Den Danske Filmskole for første gang dørene til GENERATION. En helt ny festival centreret om markante og modige filmtalenter fra både ind- og udland. 13 afgangsfilm, 12 internationale talentfilm, gratis koncerter og talks er der på programmet.

Hjertet i festivalprogrammet er de 13 dugfriske afgangsfilm fra årets 42 afgangsstuderende, der med stor diversitet i fortælling og filmsprog er fælles om at bidrage med nye perspektiver på dansk film. Med en stor kunstnerisk subjektivitet udforsker flere afgangsfilm end nogensinde før grænserne mellem fiktion og virkelighed og behandler emner som maskulinitet, sorg, forældreskab, dødsangst og kunstens begrænsninger. Gruppedynamikker, fællesskaber og unikke, moderne relationer er også i fokus, ligesom flere af filmene zoomer ind på samfundets yngste borgere. I mange tilfælde kigge der både udenfor Danmarks grænser og langt væk fra storbyernes kulturelle epicentre, for at portrættere andre, ofte oversete virkeligheder.

Talentfilm fra de store filmfestivaler

Sideløbende med årets afgangsfilm viser GENERATION et nøje udvalgt program bestående af 12 nye spillefilm skabt af yngre filmskabere, der er i begyndelsen af deres karriere, men som allerede har løbet med opmærksomheden på filmfestivalerne i Cannes, Berlin, Locarno, Venedig og Rotterdam. Det er film, som enten excellerer i et allerede eksisterende filmsprog eller forsøger at skabe et helt nyt – og som ellers ikke har udsigt til et liv i de danske biografer.

Talks, debatter og koncerter

Festivalen byder også på et stort talkprogram, tilrettelagt i samarbejde med Filmskolens studerende, der sætter spot på tidens store sociale og kunstneriske agendaer som etik, diversitet, klima og fremtiden for dansk film. De alternative koncertarrangører Brodie Sessions har ligeledes sammensat en skarpt kurateret koncertrække med fem fremadstormende danske og internationale artister, der kan opleves gratis hver dag under festivalen i Filmskolens hyggelige gårdhave.

Køb din billet i dag

GENERATION finder sted fra 21.–25. juni 2023 på Den Danske Filmskole på Holmen. Billetter til alle filmvisninger koster 45 kr, Alle talks og koncerter er gratis.

Du kan få mere information om festivalprogrammet og købe billetter på festivalens officielle hjemmeside www.generationfestival.dk, hvor billetsalget allerede er startet.

Vi ser frem til at byde dig velkommen til nogle uforglemmelige dage fyldt med talent, kreativitet og kunstnerisk udfoldelse.

GENERATION er initieret og arrangeret af Den Danske Filmskole og støttet af en række fonde og partnere, der gør det muligt at realisere festivalen, herunder Det Danske Filminstitut, DR, Beckett-Fonden, Brodie Sessions og Dansk-Norsk Samarbejde.