Masterclass: Lone Scherfig

Hun har været en del af dogme-bevægelsen, lavet afsnit af ‘Taxa’ og ‘Krøniken’, instrueret en Oscar-nomineret film, og har til efteråret premiere på endnu en international produktion. Lone Scherfig har, mere end de fleste andre danske instruktører, formået at skabe et mangefacetteret, internationalt bagkatalog, og til efteråret gæster hun Filmskolen til et dybt dyk ned i hendes karriere og kunstneriske udvikling.

Lone Scherfig dyrker ikke den polerede fortælling om formfuldendte mesterværker og kompromisløse visioner, men har i stedet, med sin unikke sans for ensemblefortællinger, personinstruktion og en tilsyneladende umættelig trang til at udforske nye filmområder, opdyrket en generøs art nysgerrighedens sensibilitet, der har taget hende vidt omkring.

Hun har lavet dogmefilm med den højt elskede ‘Italiensk for begyndere’; instrueret afsnit af nogle af de største danske tv-serie-klassikere; arbejdet med stjerneskuespillere som Carey Mulligan og Anne Hathaway; og senest stået bag den roste dramaserie ‘Dag og nat’ med en storspillende Sofie Gråbøl i hovedrollen.

Bagkataloget står som bevis på Scherfigs trang til aldrig at gentage sig selv og understreger hendes særlige evne til at indgå i vidt forskellige samarbejder og produktionsformer. Til efteråret føjes endnu et element til bevisbyrden, når hun har biografpremiere på den internationale co-produktion ‘La contadora de películas’, der er et kærlighedsbrev til filmkunsten.

Inden filmens premiere gæster Lone Scherfig Filmskolen til en masterclass, hvor hun over tre timer – og med klip fra en bred vifte af hendes værker – vil dele ud af sine arbejdsmetoder, skabelsen af film som bl.a. den Oscarnominerede ‘An Education’ og det håndværk, hun mestrer, i samarbejdet mellem mellem instruktør og skuespiller.

Dato og billetsalg annonceres på et senere tidspunkt.

Arrangementet er en del af Filmskolens talkrække ‘Masterclass’, hvor erfarne og kunstnerisk nysgerrige filmskabere over tre timer dykker ned i deres værk, karriere og kunstneriske udvikling. Begivenheder, hvor der er tid til at skrue ned for tempoet og få et dybere indblik i de filmskabere, der er med til at forme vores forestillingsverden.