Masterclass: May el-Toukhy

Hun gav den romantiske komedie nyt liv med ‘Lang historie kort’, vendte magtdebatten på hovedet med ‘Dronningen’ og har instrueret afsnit af alt fra ‘Arvingerne’ til ‘Ulven kommer’ og det globale Netflix-hit, ‘The Crown’. Til efteråret kan du møde May el-Toukhy i en masterclass på Filmskolen, hvor hun gennemgår sit værk og deler ud af sine metoder.

May el-Toukhy har en særlig evne til at forene knugende stemninger, humor og tematisk kompleksitet i snart sagt alt, hvad hun laver. Om det så er hendes egne projekter eller en tv-serie, hun medinstruerer, er der en elegance i hendes arbejde. Og så er der den gennemtænkte mangel på svar, som gjorde el-Toukhys spillefilm ‘Dronningen’ (2019) til et dybt engagerende, afslørende indblik i ikke bare karakterernes, men også publikums egne følelser og tankemønstre.

Filmen høstede utallige priser og blev et internationalt gennembrud for May el-Toukhy, der i perioden efter har instrueret afsnit af Netflix’ globale megahitserie ‘The Crown’ (2016-2023), der, ligesom ‘Dronningen’, handler om forvaltningen af magt og ansvar.

Før da gav hun den danske romantiske komedie et livgivende spark med ‘Lang historie kort’ (2015), og med både tv-serier og film i støbeskeen kan vi kun glæde os til at se, hvordan el-Toukhy fremover vil lege med vores forventninger.

Imens vi venter, kan du møde May el-Toukhy, når hun til efteråret lægger vejen forbi Filmskolen til en masterclass om sine film, arbejdet med ‘The Crown’ og hvordan spørgsmål og nuancer er centrale metoder i hendes arbejde.

Dato og billetsalg annonceres på et senere tidspunkt.

Arrangementet er en del af Filmskolens talkrække ‘Masterclass’, hvor erfarne og kunstnerisk nysgerrige filmskabere over tre timer dykker ned i deres værk, karriere og kunstneriske udvikling. Begivenheder, hvor der er tid til at skrue ned for tempoet og få et dybere indblik i de filmskabere, der er med til at forme vores forestillingsverden.