PROJEKT C: Karla Holmbäck: VR som understøttende immersivt element til tv-serie

Om Karla Holmbäck
Karla er studerende på Den Danske Filmskole på uddannelsen som instruktør af animation og interaktive medier. Karla dimitterer i  juni 2018.

Projektbeskrivelse:
Karlas afgangsprojekt er en tv-serie med afsnit på 11 minutters varighed. Målgruppen er 4-6-årige. Hovedkarakteren, Holly, flytter i serien hjem til sin bedstefar, som bor omgivet af et udpræget nordisk landskab. Karla vil gerne tilføje et  tværmedielt aspekt i form af en immersiv oplevelse i VR.
I forbindelse med VR-dagene i Fase 1 blev hun introduceret til VR-tegneprogrammet Quill, som er udviklet til VR-filmen Dear Angelica, og hun afsøgte derefter muligheden for at lave et tegnet VR-univers som et understøttende, immersivt element til tv-serien.

Karla lærte at bruge Quill og udarbejdede en skov med birketræer, ugler og pindsvin i VR. Filmen ovenfor er optaget direkte i Quill for at give en fornemmelse af oplevelsen.

Tv: Karla Holmbäck demonstrerer VR-tegneprogrammet Quill for kulturminister Mette Bock og Filmskolens rektor Vinca Wiedemann.
I midten og th: Karla bygger pindsvinet (se videoen ovenfor) i Quill.

En af udfordringerne med VR er, at man oplever det alene, hvilket har vist sig ikke at være egnet til målgruppen. Sideløbende er VR-udstyret dyrt og ikke endnu udbredt blandt børnefamilier. Derfor byggede Karla videre på idéen og udviklede et Augmented Reality-projekt, hvor man i stedet for at gå ind i universet, får universet lagt oven på sin egen fysiske virkelighed. Immersionen flyttes altså til den fysiske verden oplevet via en mobiltelefon eller tablet. Se visions-illustrationen nedenfor.

Værktøj:
HTC Vive, Quill - VR-tegneprogram

Vision for Karlas kommende Augmented Reality-projekt, hvor seriens univers lægger sig ovenpå en faktiske virkelig på en telefon eller tablet.  

Vision for Karlas kommende Augmented Reality-projekt, hvor seriens univers lægger sig ovenpå en faktiske virkelig på en telefon eller tablet.