Dokumentarinstruktør

Som elev på dokumentarinstruktørlinjen vil du gennem teoretisk undervisning og praktiske øvelser afdække de forskellige elementer i dit personlige filmsprog.
 
Du skal lære at formulere en visuel vision og en researchstrategi som forberedelse til din film og skriftligt og i billeder kunne formulere den visuelle og fortællemæssige strategi for filmens optagelse.

Du skal desuden kunne lede og inspirere et hold af filmkunstnere (fotografer, komponister, production designere, lysdesignere m.fl.) frem til en videreudvikling af den fortællemæssige strategi til et samlet koncept for filmen.
 
Dokumentarinstruktøruddannelsen har indtil videre optaget og videreudviklet en lang stribe af markante, filmiske talenter, som efterfølgende har været med til at udvikle film- og tv-sproget.
Resultaterne fremstår både som tv-serier og som enkeltstående film i det samlede medieudbud, og Filmskolen ønsker at fastholde denne sammensætning af faglige og kunstneriske perspektiver.

TV er stadig det største udgivelsesfelt for dokumentariske produktioner, og dokumentaruddannelsen ønsker fortsat at bidrage til videreudviklingen af dette vigtige udtryksmiddel.

Efter uddannelsen er du kvalificeret til at arbejde professionelt som instruktør på dokumentarfilm. 
 
Klik her for at se studieordningen for dokumentarinstruktøruddannelsen 2015-2019.
Klik her for at se studieordningen for dokumentarinstruktøruddannelsen 2017-2021.