Teknologi og fantasi mødes i DADIU

I dag dimitterer endnu et hold fra DADIU, det Danske Akademi for Digital interaktiv Underholdning.

DADIU er et samarbejde mellem universiteter og kunstskoler med deltagelse af Filmskolen, Kunstakademiet, DTU, IT Universitetet, Truemax-uddannelsen, samt en lang række institutter på Aalborg Universitet, Aarhus Universitet og Københavns Universitet.

Studerende fra alle de steder kan søge ind og tage et semester hos DADIU, hvor de lærer at indgå i et professionelt team og i løbet af semestret udvikler og laver computerspil, ligesom man gør det i den rigtige spilbranche.

DADIU fokuserer både på samarbejde, ledelse, teknologi og kreativitet. De studerende får en værdifuld hands-on-erfaring med spiludvikling og produktion, der adskiller sig fra den mere teoretiske tilgang, som mange af de studerende kommer fra. DADIU skaber dermed et praktisk grundlag for at gå ud og få – eller skabe – jobs i branchen efter endt uddannelse.

Regeringen nedsatte tidligere i år et vækstteam for at styrke de kreative erhverv, og netop DADIU er et godt eksempel på et innovativt samarbejde, som styrker den kreative branche allerede på vækstlags-niveau.

En dimittendundersøgelse i 2017 viste både en høj erhvervsfrekvens hos DADIU-uddannede (75% var i job i løbet af det første halve år efter endt uddannelse) og at hele 91% af de tidligere studerende vil anbefale uddannelsen til andre.
Læs mere eller hent de seks nye spil til Android-platformen fra DADIU 2018 her: http://www.dadiu.dk/games/