21. mar. 2022

Filmskoleelev er nomineret til fornem pris på international spilfestival

dadiu-graduation+12_3_2020+3_09_56+PM.png

Sissel Morell Dargis, der til daglig er studerende på Den Danske Filmskoles animationsinstruktøruddannelse, er nomineret for ‘Best Student Game’ på den internationale spilfestival Independent Games Festival. Sissel er nomineret for computerspillet Cai Cai Balão, som er udviklet under DADIU i 2020.

Den internationale og prestigefylde spilfestival Idenpendent Games Festival (IGF) finder sted i San Fransisco fra 23.–25. marts 2022 som del af den store spilkonference GDC. I år er der danske vinderchancer, da Sissel Morell Dargis fra Filmskolens animationsuddannelse er nomineret i kategorien ’Best Student Game’ for computerspillet Cai Cai Balão.

Cai Cai Balão er udviklet i 2020 under et semester på DADIU, der hvert år optager studerende fra landets førende IT-uddannelser og kunstskoler, som i hold producerer seks computerspil.

Sissel Morell Dargis siger:

”Vi vi ville gerne lave et spil, der kunne tappe ind til andre publikummer end dem, der normalt ville sætte sig og se en dokumentar. Det er ikke let at ære virkeligheden og samtidig gøre den spilbar. Men det er fedt at blive modtaget så godt med noget, der er lidt risky og svært.”

Leder af Filmskolens animationsinstruktøruddannelse og DADIU, Simon Jon Andreasen, siger:

”Kæmpe tillykke til Sissel og holdet fra DADIU, der er nomineret til en pris på verdens førende indie spilfestival. Det er så fortjent, for Cai Cai Bãlao er et helt særligt spil, der blander det dokumentariske og spilgenren. Og det virkelighedsnære i et animeret univers er jo noget, som har stor opmærksomhed i øjeblikket internationalt. Bare tænk på danske ‘Flee’.”

Cai Cai Balão er et tempofyldt parkour-agtigt racerspil, hvor spilleren skal navigere gennem forskellige steder, inspireret af gaderne i Rio de Janeiro i Brasilien, og samtidig forsøge at undvige forhindringer og politiet, der er efter en. Vinderen er den første, der fanger en kæmpe rød luftballon.

Prisen ‘Best Student Game’ bliver uddelt til en award ceremony onsdag den 23. marts. Udover Cai Cai Balão er fem andre computerspil fra hele verden nomineret i kategorien.