European Co-production: Designing Talent, Stories and Audiences

Dette seminar er ikke blot endnu en snak om, hvordan europæiske co-produktioner allerede fungerer. Det er en praktisk udforskning af, hvordan de kunne fungere – særligt hvis målet er at støtte nye stemmer og ungt talent samt ramme de rette målgrupper.

Med udgangspunkt i sin nye bog ‘The Co-Production Landscape in Europe: From Eurimages to Netflix’, der bygger på ti års forskning i international co-produktion, giver Petar Mitric konkrete, praksisbaserede indsigter i tre afgørende områder for europæiske co-produktioner i dag: Hvad det reelt kræver at co-producere en debutfilm eller et første projekt på tværs af landegrænser, hvordan strategier for publikumsdesign kan integreres fra projektets tidligste faser, og hvilke politiske og finansieringsmæssige udfordringer, der venter beslutningstagere.

Med afsæt i samarbejder med førende platforme som TorinoFilmLab, Film i Väst, MEDICI og CEPI, er oplægget ikke udelukkende fokuseret på at forklare, hvordan systemet fungerer, men også på at vejlede i, hvordan man navigerer det.

Petar Mitric åbner dagen med en dybdegående, forskningsbaseret analyse af de succeser, oversete muligheder og nøgleudfordringer, der former fremtiden for europæisk co-produktion. Derudover deltager Tine Fischer (Det Danske Filminstitut), Mariusz Włodarski (producer) og Skadi Loist (film professor) i en diskussion af bogens resultater – og i den højaktuelle debat om fremtiden for co-produktioner, og hvem der får lov til at forme den.

Arrangementet afsluttes med en visning af en af bogens centrale case studies, ‘The Brink of Dreams’ (den fransk-egyptisk-danske co-produktion) af Nada Riyadh og Ayman El Amir fra 2024, som giver et konkret eksempel på de ideer og udfordringer, der er blevet diskuteret.

Program

  • 14:00–14:05 Velkomst og introduktion
  • 14:05–14:45 Oplæg af Petar Mitric (‘The Co-Production Landscape in Europe’)
  • 14:45–15:30 Respons fra paneldeltagere (15 minutter hver):
    Tine Fischer, direktør, Det Danske Filminstitut
    Mariusz Wlodarski, producer, Lava Film, Polen
    Skadi Loist, professor i produktionskulturer, Film University Babelsberg KONRAD WOLF, Tyskland
  • 15:30–15:50 Spørgsmål og kommentarer fra publikum
  • 15:50–16:05 Kaffepause
  • 16:05–17:45 Visning af ‘The Brink of Dreams’
  • 17:45–19:00 Uformel reception og networking

Hvad lærer du?

Deltagere får indblik i:

  • Centrale udfordringer og muligheder i det nuværende europæiske co-produktionslandskab, især set fra mindre landes perspektiv.
  • Hvordan debuterende producere og minoritetsstemmer bedre kan positionere projekter til co-produktion og finansiering.
  • Strategier til at designe og engagere publikum på anden vis end traditionel markedsføring og algoritmisk profilering.

Hvem er kurset for?

  • Nye filmskabere og producere som interesserer sig for, hvordan de co-producerer deres første projekt og når deres målgruppe.
  • Erfarne producere der er nysgerrige på, hvordan publikums design kan styrke internationale samarbejder og åbne nye kreative muligheder.
  • Beslutningstagere og fonde, der ønsker at støtte mangfoldige co-produktioner på tværs af landegrænser.
  • Alle med interesse for europæisk film – uanset om du arbejder med produktion, distribution, festivaler, eller blot vil forstå, hvordan film bliver til i Europa.

Ansøgningsproces

Tilmelding via Billetto

I samarbejde med

For spørgsmål, kontakt

Ene Rasmussen.jpeg
Ene Katrine RasmussenBranche- og efteruddannelseschef20 47 02 90ekr@filmskolen.dk

Mød