Masterclass med lyddesigner Randy Thom

Dyk ned i lydens magi med denne weekends masterclass ledet af Hollywoods legendariske lyddesigner, Randy Thom. Oplev hans fortællinger om 40 års filmhistorie og soniske mesterværker gennem fire nøgletemaer i Thoms enestående karriere.

I løbet af en hel weekend åbner lyddesign-ikonet Randy Thom op for sin utrolige karriere og deler ud af sin ekspertise på det store lærred. Modereret af den erfarne danske lyddesigner, Peter Albrechtsen, vil masterclassen omfatte fire hovedtemaer - det bliver to dage med filmisk magi.

De tidlige år - fra ‘Apocalypse Now’ til ‘Wild at Heart’

Tag med på en rejse gennem Randys tidlige år, hans arbejde som både lydassistent, lyddesigner, mixer og tonemester på optagelser samt det helt unikke og magiske nordcaliforniske lydmiljø omkring Skywalker Sound, hvor Thom har base. Fra episke værker som ‘Apocalypse Now’ til hjertevarmende ‘Wild at Heart’, og ikke mindst de storslåede ‘Never Cry Wolf’ og ‘The Right Stuff’. Sidstnævnte modtog Thom sin første af to Oscars for - han har været nomineret hele 15 gange!

Samarbejdet med Robert Zemeckis

Thom har i nærmest en menneskealder haft et helt særligt sonisk partnerskab med instruktøren Robert Zemeckis, og Thom vil fortælle om udviklingen af deres 30-årige samarbejde. Det drejer sig blandt andet om film som ‘Forrest Gump’, ‘Contact’, ‘Cast Away’ og ‘The Polar Express’, og der bliver mulighed for at dissekere udvalgte scener og fordybe sig i skabelsen af de mange ekstraordinære lydbilleder.

Manuskriptskrivning for ørerne

Dette tema fokuserer på vigtigheden af manuskriptskrivning og hvordan lyd kan integreres i denne proces. Med eksempler fra forskellige manuskripter, samt scener som sammenlignes med deres skriftlige form, udforsker Thom tilgangen til lyddesign i filmmanuskripter. Thom er selv manuskriptforfatter og har arbejdet meget med at udvikle denne del af processen.

Animerede film

Randy Thom har sat sit præg på en række brillante animationsfilm. Herunder går vi i dybden med forrygende film som ‘The Incredibles’, ‘How to Train Your Dragon’-trilogien og ‘Ice Age’-filmene. Der vises klip fra disse værker, samt vendes forskellige arbejdsmetoder og kreative tilgange til sonisk storytelling i animationsverdenen.

Program lørdag

Kl. 9.30-10.00

Kaffe og registrering

Kl. 10.00-12.30

De tidlige år - fra ‘Apocalypse Now’ til ‘Wild at Heart’

Kl. 12.30-13.30

Frokost

Kl. 13.30-16.00

Samarbejdet med Robert Zemeckis - udforskningen af et 30 år langt Sonic partnerskab

Kl. 16.00-16.30

Kaffepause

Kl. 16.30-17.30

Spørgsmål og svar

Kl. 17.30

Drinks

Kl. 18.00

Middag (tilkøbes separat)

Program søndag

Kl. 9.00-9.30

Kaffe

Kl. 9.30-12.30

Manuskriptskrivning for ørerne - hvordan designer man lyd til film?

Kl. 12.30

Frokost

Kl. 13.30

Lyd til animation - animeret lyd fra ‘Ice Age’ til ‘The Incredibles’

Kl. 16.00

Slut

Hvad lærer du?

  • Forståelse for vigtigheden af manuskriptskrivning til lyd.
  • Inspiration til samarbejde med andre filmskabere.
  • Indblik i forskellige arbejdsmetoder og kreative tilgange til sonisk fortælling i animerede film.
  • En unik indsigt i nogle af de mest betydningsfulde og indflydelsesrige værker i filmlydens historie.
  • Hvordan man kommunikerer om lyd, den mest usynlige del af filmen.

Hvem er denne masterclass for?

Masterclassen henvender sig primært til lyddesignere, men filminstruktører, komponister, manuskriptforfattere, klippere og producere er også velkomne.

Støttet af

For spørgsmål, kontakt

Ene Rasmussen.jpeg
Ene Katrine RasmussenBranche- og efteruddannelseschef20 47 02 90ekr@filmskolen.dk

Mød