Skal du tale telefon med nogen, tage ordet til et møde, holde oplæg i projektgrupper, pitche eller tale i større forsamlinger – det kan være online eller fysisk – er det gavnligt at finpudse dine kommunikationsevner. Vi byder endnu engang på dette kursus, hvor du lærer, hvordan du kan tale overbevisende, ubesværet og frit i alle situationer.

Vi taler. Og vi taler med både vores stemme og vores krop. Vi gør det som en refleks, og de fleste af os gør det uden besvær det meste af tiden. Vi taler, fordi vi vil dele noget med nogen. Tale er derfor ikke en præstation eller noget, der kræver specielle evner.

Nogle situationer kan dog påvirke os på en sådan måde, så det at tale ikke flyder frit, og i nogle tilfælde kan det næsten blive en uoverstigelig barriere. Det er jo ikke, fordi man pludselig mister evnen til at tale. Nej, det er oplevelsen af situationen, mens man taler, der lægger forhindringer ud og lægger afstand til det spontane, umiddelbare og ubesværede.

Kurset tilbyder et helt nyt tværvidenskabeligt perspektiv på træning i mundtlig formidling med udgangspunktet i, at vi dagligt taler – at vi godt kan, og at vores naturlige effektive evne til at tale, kan bredes ud til alle situationer, hvor vi tager ordet.

Hvad lærer du?

Målet med kurset er at give dig konkrete redskaber, som du kan bruge i det nu, hvor du taler, så du kan være tro mod dig selv og fastholde en nærværende måde at formidle på. Når talen er fri og nærværende, bliver budskabet formidlet på en intuitiv og effektiv måde.

På kurset arbejder vi med at holde fast i forudsætningen for talen og forudsætningen for, at talen flyder frit, uanset hvilken situation du står i. Udgangspunktet er, at der ikke er nogen fejl, der skal fikses, men at det i nogle situationer, kan føles svært eller formelt at tage ordet og tale.

Ved at tage udgangspunkt i din egen naturlige tale, kommer du til at formidle på en autentisk måde og ikke ud fra en skabelon om, hvad du burde gøre og ikke burde gøre.

Læringsmål:
  • En stemme og et kropssprog der underbygger dit personlige udtryk og din autenticitet
  • Troværdighed og nærvær i den mundtlige kommunikation
  • Redskaber til at håndtere nervøsitet og bevare din integritet
  • En metode til at indtage rummet og fastholde tilhørernes opmærksomhed
  • Redskaber til at afpasse volumen og tempo til forskellige rum
  • Udnyttelse pausens kraft til at skabe forståelse hos tilhørerne
Hvem er kurset for?

Branchefolk med behov for at styrke deres evner til mundtlig formidling.

Det siger tidligere kursister:

"Lisbeth er fantastisk til at illustrere sine redskaber til at tage ordet. Hun formår at tage noget meget angstprovokerende helt ned på jorden, så man let kan se sig selv shine."

"Lisbeth er meget erfaren og professionel, men først og fremmest et ‘Mensch’. Et udbytterigt kursus."

For yderligere spørgsmål, kontakt

Ene Rasmussen.jpeg
Ene Katrine RasmussenBranche- og efteruddannelseschef20 47 02 90ekr@filmskolen.dk

Mød