30. mar. 2023

Filmskolens studerende lancerer ny, åben filmklub

Under navnet STROBOSKOP inviterer Filmskolens studerende indenfor til en ny, månedlig filmklub. Temaet for første sæson er ‘Kino og kinddans’ med tre arrangementer, der byder på både ikoniske, nye og uopdagede danseklassikere, drinks og dj’s. Filmklubben er en stor, åben invitation alle.

En filmredaktion bestående af studerende fra Den Danske Filmskole er nu klar med de første tre arrangementer i deres nye filmklub, STROBOSKOP, de selv har udviklet og tilrettelagt. Med STROBOSKOP ønsker de studerende at udvide Filmskolens sociale rum og som navnet antyder sætte særligt udvalgte film under spot – intet er for gammelt eller nyt, stort eller småt.

Filmklubben skydes i gang med tre arrangementer under temaet ’Kino og kinddans’ og er en stor, åben invitation til alle, der har lyst til at starte weekenden med film og fredagsbar i festligt vennelag i trygge og hyggelige omgivelser.

Første i rækken er Levan Akins ’I morgen danser vi’, der i 2019 blev et stort samtaleemne, både i positiv forstand på Cannes-festivalen og med negativt fortegn i hjemlandet Georgien, hvor filmens skildring af queer-kærlighed udfordrede normer og affødte protester. Filmen efterfølges af fredagsbar og gode weekend-vibes fra dj og radiovært Mads Axelsen. Herefter følger ‘Saturday Night Fever’ (John Badham, 1977) og en sjælden visning af David LaChapelles eksplosion af en dansedokumentar, ’Rize’ (2005).

Efter sommerferien vender STROBOSKOP tilbage med et nyt tema.

Hvert arrangement starter kl. 19.30 og slutter kl. 01.00. Det koster 85 kr. og foregår på Den Danske Filmskole på Holmen.

Arrangementer i serien