8. feb. 2021

Tine Fischer ny rektor for Filmskolen

Tine Fischer_Website newsheader 1920x1080-1.png

Fra 1. maj kommer Tine Fischer til at stå i spidsen for Den Danske Filmskole.

Filmskolens nye rektor forlader dermed posten som administrerende direktør for Copenhagen FilmFestivals, der tæller CPH:DOX, CPH PIX og børnefilmfestivalen Buster.

Kulturminister Joy Mogensen siger:

”Filmskolen er arnested for dansk film. Her spirer filmtalenterne og fremtidens film, som vi er kendt for i hele verden. Tine Fischer har arbejdet i film og kunst hele sit liv, og med hende ved roret er Filmskolen i stærke og innovative hænder.”

Tine Fischer siger:

”Det er en kæmpe ære, at kulturministeren og et enigt ansættelsesudvalg har peget på mig som den nye rektor for Den Danske Filmskole. Jeg glæder mig til at møde eleverne, ansatte og lærerne. Og jeg glæder mig til at lytte, forstå og sammen videreudvikle en skole, som lige nu og her står et afgørende vigtigt sted i skolens lange historie. Den Danske Filmskole er ikke bare en hvilken som helst skole, den er kendt som verdens bedste filmskole, den har en stor del af æren for den store succes, som dansk film er og har været, og så er den en afgørende vigtig stemme i at forme fremtidens film- og medielandskab. Skolen har været igennem et svært år, og jeg ankommer med den største ydmyghed og respekt over for det store engagement, eleverne har udvist. De har kæmpet for at bevare en praksisbaseret kunstskole, og den ambition og energi, der ligger i engagementet, glæder jeg mig vanvittigt til at møde og arbejde videre med.”

Stillingen som rektor for Den Danske Filmskole blev opslået i efteråret 2020, og et enigt ansættelsesudvalg med repræsentanter fra Filmskolen og filmbranchen har indstillet Tine Fischer til posten som rektor.

Tine Fischer er direktør for Copenhagen Film Festivals og har bl.a. stået bag stiftelsen af filmfestivalen CPH:DOX, hvor hun har fungeret som kunstnerisk leder og direktør siden 2003. Hun har en uddannelsesmæssig baggrund fra filmstudier på Københavns Universitet og London Guildhall University, samt producer- og manuskriptudviklings-programmer hos hhv. EAVE og Torino Filmlab. Hun har arbejdet i forskellige positioner i film- og mediebranchen på tværs af udvikling, produktion, formidling og talentudvikling. Desuden har hun været løbende engageret i udviklingen af danske kulturinstitutioner og dansk kulturpolitik ved deltagelse i en lang række bestyrelser, udvalg og netværk.

Filmskolens konstituerede rektor, Bo Damgaard, fortsætter på posten frem til 30. april.