Animations­instruktør

Filmskolens nyeste instruktøruddannelse retter sig mod fremtidens fortællere. Du lærer at fortælle gennem fantasifulde universer, animation og visuelle fortællinger, spil og interaktive værker og at instruere på tværs af formater og medier.

Kernen i uddannelsen er dig, dine fortællinger og dit kunstneriske udtryk.

Sproget er visuelle og interaktive oplevelser i form af animations-film og tv-serier, special effects, spil, virtual reality og fortællinger til nye formater, som ingen endnu kender til.

Værktøjet er visualiseringsteknikker som f.eks. manuskripter, lydkoncepter, storyboards, interaktive demoer og storyworlds.

Instruktørrollen er at være en stærk kreativ leder og samarbejdets mester. Det er din vision, der gælder, og det er dit hold, der løfter den.

Animationsinstrukørerne arbejder typisk i film-, tv- og spilbranchen, og jobmulighederne for visuelle fortællere er i konstant udvikling i et medielandskab, der går fra at være tekstbåret til i stigende grad at være billedbåret og digitalt.

Uddannelsen består af lige dele undervisning og produktion. I undervisningsforløbene er fortællingen i centrum, og du lærer alle filminstruktørens kernekompetencer: Kreativ ledelse, dramaturgi, skuespilinstruktion, lyd, klip og foto. Oveni får du undervisning i storyboard, animation, interaktions- og spil-design, worldbuilding, ledelse og produktion.

ÖmerSami40.jpeg
IMG_1817.gif

Elevproduktionerne er en vigtig del af undervisningen. Den første store produktion er i andet semester, hvor du med et hold af filmskoleelever og 3D-artists fra TrueMax3D (Copenhagen Academy of Games, Animation and Visual Effects) laver en film, der kombinerer 3D-grafik og live action skuespillere. I tredie semester skal du instruere et hold på op til 18 personer på en interaktiv produktion som en del af DADIU-samarbejdet (Det Danske Akademi for Digital, Interaktiv Underholdning). I fjerde semester udvikler du i samarbejde med filmskoleelever og CG artists et univers (en storyworld) og en animations-tv-serie. I femte semester producerer du en pilot til en animeret tv-serie i samarbejde med elever og lærere fra TAW (The Animation Workshop i Viborg). Dit sjette semester er et reflektionssemester, hvor du udforsker og eksperimenterer med dit eget kunstneriske udtryk. I de sidste to semestre laver du dit afgangsprojekt, hvor du får ressourcer og faciliteter til at lave en fuld produktion, der kan bliver publiceret og vist i en biograf, på tv og/eller online.

Samarbejdet på Filmskolen giver dig et nært og personligt netværk med skolens øvrige elever og lærere. Du kommer til at arbejde sammen med manuskriptforfattere, producere, tonemestre, fotografer, klippere. Ydermere kommer du til at få undervisning i f.eks. dramaturgi sammen med bl.a. dokumentarinstruktører og fiktionsinstruktører.

På produktionerne kommer du også til at arbejde med skuespillere, designere og ikke mindst animations- og CG artists fra de bedste animationsskoler. På DADIU kommer du blandt andet til at arbejde med spildesignere, grafikere, programmører og audiodesignere fra landets største kunstskoler og universiteter.

Ansøgeren til uddannelsen skal først og fremmest være en god fortæller. Du skal have visuelt talent, være nysgerrig og have en stærk lyst til at skabe kunstneriske oplevelser og underholdning på tværs af gængse og fremtidige medier. Vi ser evnen til at samarbejde og evnen til at fordybe sig som to sider af samme sag og dermed de vigtigste elementer for din uddannelse.

På uddannelsen skal det forventes, at der i forbindelse med produktion og udviklingssamarbejder kan være ophold af flere ugers varighed væk fra København. F.eks. i Ålborg og Viborg. Under opholdene dækker Filmskolen basal indkvartering på feks. vandrehjem.

Se studieordningen for animationsinstruktøruddannelsen gældende fra januar 2021.