Animations­instruktør

Filmskolens nyeste instruktøruddannelse retter sig mod fremtidens fortællere. Du lærer at fortælle gennem fantasifulde universer, animation og visuelle fortællinger, spil og interaktive værker og at instruere på tværs af formater og medier.

Kernen i uddannelsen er dig, dine fortællinger og dit kunstneriske udtryk.

Sproget er visuelle og interaktive oplevelser i form af animations-film og tv-serier, special effects, spil, virtual reality og fortællinger til nye formater, som ingen endnu kender til.

Værktøjet er visualiseringsteknikker som f.eks. manuskripter, lydkoncepter, storyboards, interaktive demoer og storyworlds.

Instruktørrollen er at være en stærk kreativ leder og samarbejdets mester. Det er din vision, der gælder, og det er dit hold, der løfter den.

Animationsinstrukørerne arbejder typisk i film-, tv- og spilbranchen, og jobmulighederne for visuelle fortællere er i konstant udvikling i et medielandskab, der går fra at være tekstbåret til i stigende grad at være billedbåret og digitalt.

Uddannelsen består af lige dele undervisning og produktion. I undervisningsforløbene er fortællingen i centrum, og du lærer alle filminstruktørens kernekompetencer: Kreativ ledelse, dramaturgi, skuespilinstruktion, lyd, klip og foto. Oveni får du undervisning i storyboard, animation, interaktions- og spil-design, worldbuilding, ledelse og produktion.

ÖmerSami40.jpeg
IMG_1817.gif

Se studieordningen for animationsinstruktøruddannelsen gældende fra januar 2021.