Spiludvikler

Det Danske Akademi for Digital, Interaktiv Underholdning (DADIU) uddanner fremtidens spiludviklere i et branchenært og virkelighedstro undervisningsforløb, hvor man som studerende lærer at indgå i et professionelt kunstnerisk og teknologisk team.

Fokus er på samarbejde, ledelse, teknologi og kreativitet. De studerende får værdifuld hands-on-erfaring med det tværfaglige kunstneriske og tekniske samarbejde på digitale spilproduktioner.

DADIU udvikles i et tæt samarbejde mellem de deltagende uddannelsesinstitutioner og den danske computerspilbranche. Forløbet er et fuldtidsstudium og gennemføres altid i efterårssemesteret. Forløbet varer et semester og er et samarbejde mellem kunstskoler og universiteter i hele landet.

Hvert år optager DADIU omkring 100 studerende, som fordeles på hold med 15-20 personer. Forløbet centrerer sig omkring tre produktionsforløb af forskellig varighed samt undervisning med både fagprofessionelle og forskere. Derudover får de studerende løbende feedback af repræsentanter fra nogle af landets førende spilvirksomheder samt repræsentanter fra den internationale spilbranche. Som studerende bliver man optaget i en specifik kompetence som fx spilinstruktør, programmør eller audiodesigner, der svarer til den uddannelse, man er i gang med, og det er den rolle, man varetager på forløbets produktioner.

For at deltage i DADIU-semesteret skal man være studerende på en af DADIUs medlemsuddannelser – for de fleste uddannelser skal man være på overbygningen. Man skal ansøge om at deltage. Fristen er altid den 1. april, og op til ansøgningsfristen afholder DADIU altid online og fysiske informationsmøder.

48402791_2163565127041439_1859008557496664064_n.jpeg
Eventide, afgangsspil fra 2018
_HSP1712.jpeg

Fakta

DADIU blev etableret i 2005 som en netværksuddannelse på tværs af kunstskoler og universiteter i hele landet. En dimittendundersøgelse i 2017 viste både en høj erhvervsfrekvens hos DADIU-uddannede (75% var i job i løbet af det første halve år efter endt uddannelse) og at 91% af de tidligere studerende vil anbefale uddannelsen til andre.

Hvert år bliver DADIUs afgangsspil sendt til forskellige internationale festivaler, og flere af spillene har enten vundet eller er blevet nomineret. Senest blev spillet Cai Cai Balão nomineret til prisen Best Student Game i den prestigefyldte Independent Games Festival. Traileren til Cai Cai Balão kan findes her.

Læs mere om DADIU.