Arne Bro og Lotte Mik-Meyer – Det personlige billedsprog

Arne Bro og Lotte Mik-Meyer søger film-, lyd- og billedkunstnere til kunstnerisk forskningsprojekt på Den Danske Filmskole. Deltagerne medvirker i en forskningsfilm om kunstneriske udviklingsprocesser.

Deadline for ansøgning er fredag 19. maj 2023.

Forskningsprojektet er et samarbejde mellem Den Danske Filmskole og Den Norske Filmskole. Projektet har modtaget støtte fra Kulturministeriets KUV-midler og fra de to filmskoler.

Forløbet på Den Danske Filmskole består af to sammenhængende kurser, der filmes som dokumentation af udviklingsprocesserne og som sammen med deltagernes egne filmiske undersøgelser udgør materialet til forskningsfilmen.

Det første kursus optages på Den Danske Filmskole 26. juni - 1. juli 2023. Det andet kursus optages på Den Danske Filmskole 23. august - 1. september 2023.

Første kursus består af en række korte filmiske undersøgelser, hvor de to forskere opstiller rammerne for deltagernes filmiske arbejde. I det andet kursus opstiller den enkelte deltager rammerne for de andres filmiske undersøgelser.

Der arbejdes i begge kurser med filmiske opgaver, som deltagerne udfører. Introduktioner, analyser og diskussioner bliver filmet, ligesom deltagernes filmede undersøgelser indgår i det samlede billedmateriale - også når det er deltagerne, der opstiller opgaver og rammer for hinanden.

Forskningsprojektet lægger vægt på forskellighed og diversitet i de enkelte kunstneres udtryk, kultur og baggrund. Projektet forudsætter erfaring med film, tv, lyd, musik, dans eller andre udtryksformer.

Dokumentar- og fiktionsinstruktører, journalister og tilrettelæggere, scenografer, koreografer, fotografer, komponister, tonemestre, klippere og andre billedkunstnere kan ansøge om deltagelse ved at sende kort motiveret ansøgning, 3 egne stillbilleder, 2 egne film eller 2 andre værker til: abr@filmskolen.dk

Ansøgningsfrist: 19. maj 2023, kl. 12

Du skal i din ansøgning bekræfte at du vil medvirke i projektets filmoptagelser og at dine filmiske skitser kan anvendes i filmen. Deltagelse vil kræve fuld arbejdstid og lange dage i de to nævnte perioder.

Kurserne er uden gebyrer og andre omkostninger for deltagerne.

'Det personlige billedsprog' er udviklet af Arne Bro, filminstruktør og tidl. leder af Dokumentar Instruktør Uddannelsen på Den Danske Filmskole og af Lotte Mik-Meyer, filminstruktør og professor ved Den Norske Filmskoles master i Konceptuel Dokumentar Regi. De har arbejdet med kunstneriske udviklingsprocesser og udvikling af den enkelte kunstners personlige billedsprog gennem de sidste 25 år.